ÇARE SİZSİNİZ..



Olmaz deriz ,olmuyor deriz ya hani ,öğrenilmiş bir çaresizlik icinde hep olmayacağına  inanmışızdır da ondandır bu olmazlara düşkünlük  .Halbuki tam da olmaya yüz tutarken vazgectigimizi bilmeden bıraktığımız  olmuştur umudun iplerini.Herkes her şeyi söyler, hepimizin vardır kendinden çok birileri için bir diyeceği. Bugün sana, yarin bana ne de olsa bu dil boş durmayacak ya ,konuşmak da farz olur kimilerine.Boş verin kim ne derse desin neye inanırsa inansın ne oluyorsa olsun.Siz kendinize inanın,inanmanın mucizesine sarılın, gücünüzü fark edin,harekete geçin ve sabredin.Dimdik dursun başınız omuzlarınızda,aklın kerametine uğrayın, kalbinizden ilham alın..
Kainat hazırdır niyetleri gerçeğe dönüştürmeye.O da güvenmek ister sizin kararlılığınıza,inancınızın sağlamlığına.Çünkü kararlılık çelik gibi sağlam bir inanç ister. Kırılmadan, egilmeden ,bükülmeden, durabilenler hayallerini gerçekleştirmeye daha yakındır.İçe evrilmedikçe yol alamaz insan hayatta.ihtiyac duyduğumuz gücün  kaynağı  içimizdedir. Kulağımıza fısıldayan hakikati duymayalım diye araya giren cızırtılara kulak asmadan devam edelim.Doğru frekansı bulana kadar dinleyelim içimizdeki sesi ve çıkaralım aradan gereksizleri.
Çaresiz değilsiniz,çare sizsiniz.Her varlık özünde kendini mutlak anlamda koruyacak direnci ve kudreti taşır.Yapamam ,başaramam,beceremem dediğimiz her şey de engel sadece bizleriz.Geçmişten getirdiğimiz şartlanmlardir bize engel olan.Yaşadığımız küçük bir başarısızlıkta kaybettiğimiz ya da kaybettirilen inancımızdır bize olumsuz düşündüren. Sen diye diye sana dayatılan ama sana ait olmayan yanlışlar senin engelin.Hatayı bir deneyim olarak görmeyenler yüzünden kaybettik başarıyı ve istikbali.Oysa başarısızlık da bir deneyimdir o da bir gerekliliktir o da bir güçtür bir ögretmendir.İnsan aklını ehlileştirmenin temelinde hatalar vardır. Bunlarla birlikte daha iyisini yapabilme yetisine sahip oluruz.Çünkü insan eksikliğini fark ettikçe bir adım daha ötesini görmeye başlar.Bildikce bilmediğinin idrakine varır ve bilginin de bir üst boyutu olduğunu görüp hayatı derinlemesine yordar.
İmkânsız diye bir şey yoktur ama hayatın özünde küçük sapmalar vardır .Önemli olan sonuç değil süreç içinde kendini fark etmektir.Asıl basari varacağın noktadan çok hedefe varmak için gösterdiğim mücadele ve herkese rağmen sen kalarak kazandığın zaferdir.Yol boyunca öğrendiklerin,düştükçe kalkabilmek , yeniden başlayabilmektir .Kaybettiğini sandığın şeylerin kazanım olduğunu görebilmektir.
Bir yolun neresinde olduğuna değil,nerden nereye geldiğimize bakmak gerek.Çünkü katettigimiz mesafedir asıl ölçü.
"Boyunun ölçüsünü almak "deyimi bundandir.Kimse bilmez ,kimse alamaz boyumuzun ölçüsünü ,biz biliriz ,biz bilmeliyiz bunu.Hayatın ederi de,oluru da ,ölçüsü de biziz.Hayat bir yük değil, güç sunar bizlere ve sadece    bilenler ve inananlar o gücün sahibi olur.
Her" an" ayağa kalmak ve harekete geçmek isteyenler için hazırda bekler ve bize gülümser.:))
Caresiz değilsiniz ,çare sizsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NE ARARSAN KENDİNDE ARA!

Divan Edebiyatı: Berceste Beyitler