DÜNYAYI SEVGİ KURTARACAK




SEVGİYİ ABARTALIM


Neden güzel şeyler bazı insanları rahatsız eder ki?

Birinin birini sevmesi, hatta çok sevmesi ve bunu sevdiğine hissettirmekten ziyade göstermesi neden yanlış olsun.Birini mutlu etmek için güzel sözler söylemek, onu onore etmek; onu gösterdiği caba, takındığı tavır ya da bir düşüncesinden dolayı neden takdir etmesin ya da övmesin.Özel olsun ya da olmasın, bir günü sevdiği için anlamlı ve özel kılmak için ona çiçekler alıp, dizeler yazıp, sürprizler yapmasın. Bunun nesi yanlış ki?

Abartılacaksa varsın sevgiyi abartalım, biri için söylediğimiz o güzel sözleri, iyi niyetleri abartalım, hayallerimizi, çocuksu duygularımızı, en iyi huylarımızı, en naif yanlarımızı abartalım ne kaybederiz?Yoksa öfkeler, kavgalar,gereksiz hırslar,yaşanmamışlılıklar,kıskançlıklar ,kırgınlıklar,keşkeler büyüyecek bir yerlerde..Geçmişimiz, işimiz, mizacımız, bakış acı'mız ya da önceliklerimiz buna izin vermiyorsa, yani Biz yapmıyor ya da yapamıyorsak, neden birileri bunu yaptığı veya yapabildiği için suçlu ya da hatalı olsun.

Bırakalım da herkes tadını çıkarsın hayatın, sevginin, sevdiklerinin; ölçüsünü kendi koysun, kime ne?Biz biziz. Biz neysek nasıl, ne kadar olsun istiyorsak öyle olalım ama kimseye ne olması gerektiğini söylemeyelim artık! Her gördüğünden bir anlam çıkarmayı ve eleştirmeyi bırakıp, her hatırlatmayı önce kendimize yapalım varsa bir kusur önce kendimizi ayıklayalım. Olmayacak şeyleri dert ederek zamanı ıskalamayalım. En önemlisi örnek olalım ya da sadece kendimiz olalım, sağa sola akıl vererek, hüküm keserek kendimizi abartmayalım.

Biz sadece ve her şeye rağmen, tüm acılara, haksızlıklara inat sevelim dostlar ve sevilelim. Bir kuşu, bir ağacı, bir kediyi, bir çiçeği, bir mevsimi, bir şehri olduğu gibi sevmekle ne kaybederiz.

Şairin de dediği gibi " Dünyayı sevgi kurtaracak ,bir insani sevmekle başlayacak her şey!!"

 

 

.

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NE ARARSAN KENDİNDE ARA!

Divan Edebiyatı: Berceste Beyitler