Paulo Coelho/ Beşinci Dağ

 




#okudumbitti Paulo Coelho spiritül kitap yazarlarının önde gelen isimlerinden ,bir nevi kişisel gelişim kitabı onun romanları bana göre çünkü  kitaplarını okuduğunuzda kendinizi içsel bir yolculuğun içinde buluyorsunuz .Bu Kitabı "Simyacı" dan sonra okuduğum ikinci kitabı ve aynı ölçüde beni etkileyen bir eser olmuştu.Coelho'nun son çıkan romanlarında aynı tadı bulamadığımı da belirtmek isterim.

Yazarın bu kitabı,İlyas peygamberin tanrıya olan inancının sınandigi ve bu süreçte yaşadığı manevi tekamülün seyrine dikkat çekiyor.Kitabi okurken altı çizelecek ve bizleri düşündürecek çok satır var.

Kısaca konusu;

İsrail kraliçesinin peygamberleri öldürtmeye başlaması üzerine tanrı, İlyas peygamberin Fenike' nin Akbar kentine gitmesini emreder. Tanrının tekrar ülkesine dönmesini emrettiği güne kadar Akbar kentinde kalan İlyas peygamberin yaşadığı olaylar kitabın konusunu oluşturur. İlyas' ın dul ve çocuklu bir kadına aşık olması, tanrıya olan inancıyla ilgili yaşadığı gel gitler de olayların temelini oluşturur.


Kitaptan alıntı..

"Beşinci dağı görüyor musun? Ona farklı yönlerden baktığında, farklı bir dağ görmüş gibi oluyorsun, oysa dağ hep aynı dağ. Bu, yaratılmış olan her şey için geçerli: hepsi aynı Tanrı’nın farklı yüzleri.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NE ARARSAN KENDİNDE ARA!

Divan Edebiyatı: Berceste Beyitler