EŞ FREKANS YASASI

"İnsanın en fazla ihtiyacını tatmin eden, kalbine mukabil bir kalbin mevcut bulunmasıdır ki, her iki taraf sevgilerini, aşklarını, şevklerini mübadele etsinler ve lezaizde birbirine ortak, gam ve kederli şeylerde de yekdiğerine muavin ve yardımcı olsunlar.” (Bediiüzzaman Said Nursi)

İnsanlarla olan ilişkimizde Eş Frekans Yasası devrededir. Eşinizle, sevdiğinizle, arkadaşınızla, hatta bir kediyle vs. olan ilişkimizde her zaman devrededir.
Bir insan düşünün, sıradan bir insan. Bir otobüs ya da uçak yolculuğunda tanıştınız. Ya da eskiden beri tanıdığınız, bildiğiniz birisi olsun. Her kim olursa olsun, bir insandan söz ediyoruz. Ve elbette siz. Siz ve bir başkası. İşte tam burada, Eş Frekans Yasası tamı tamına devrededir. Eş Frekans Yasası, Yer Çekimi Kanunu gibidir; vardır, kesindir.

Kendine benzeyen her şeyi çeker. Şakası yoktur, kararsızlık yaşamaz. Gelin görün ki; balon gibi hafif meşrep ağırlıkları çekmek gibi bir lüksü de yoktur. Siz balon gibi olmadığınız sürece Eş Frekans Yasası sizi ciddiye alır.

Bakın şimdi;
Robin Williams’ın başrolde oynadığı, Patch Adams filmini hatırlayınız. Eğer izlemediyseniz derhâl film arşivinize ekleyiniz.
İşte bu filmde Hunter, iç huzurunu kaybetmiş bir işçidir. Filmin hemen başında Hunter’ın iç sesini işitirsiniz:
“Yaşam eve dönmekten ibarettir. İç huzuru olmayan herkes eve dönmenin bir yolunu arar… Yaşam serüvenimin ortasında, kendimi karanlık bir ormanda buldum. Çünkü doğru yolu kaybetmiştim, sonrasında doğru yolu bulacaktım ama en beklemedik yerde.”

Hunter, hayatın anlamını yitirdiği ve kendini iyi hissetmediği için, intihar eğilimli olduğunu düşünür ve kendi isteği ile Amerika Fairfax Hospital Psikiyatri kliniğine müracaat eder. Klinikte tedavi olmak ister. Bu akıl hastanesinde Hunter’ı, Rudy isimli bir şizofrenin kaldığı odaya verirler. Rudy, ciddi bir akıl hastasıdır. Hunter’ın hayatını değiştirecek olan bu Rudy, odada halüsinasyonlar görmektedir. Hayalinde gördüğü sincaplar yüzünden bir türlü tuvalete gidemeyen Rudy, müthiş bir Eş Frekans olayına tanıklık eder ve karşılıklı olarak birbirlerine şifa olurlar.
Rudy, hayalî sincaplar yüzünden bir türlü tuvalete gidemez. Hunter ise sincapların varlığını inkâr etmez bir tutumla “sincapların aslında zararlı bir varlık olmadıklarını” mantıklı olarak izah etmeye başlar.
 Eş ruhlar birbirine şifadır ...
Alıntı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NE ARARSAN KENDİNDE ARA!

Divan Edebiyatı: Berceste Beyitler