Her şeyi olduğu gibi kabul et!!!


Kişinin kendi varlığının olumsuz taraflarını da kabul etmeyi öğrenmesi gerekiyor; Kişi ancak o zaman bütün olabilir. Hepimiz yalnızca olumlu tarafı yaşamak istiyoruz. Mutlu olduğunda bunu kabul ediyorsun; mutsuz olduğunda ise reddediyorsun. Ama bu ikisi de sensin. Her şey akıyorken müthiş hissediyorsun; her şey durup durgunlaştığında cehennemdeymişsin gibi hissediyorsun. Ama bu ikisinin de kabullenilmesi gerekiyor. Hayat böyle bir şey;¸Hayat içinde hem cenneti hem cehennemi birlikte barındırıyor. Cennet cehennem ayrımı sahte bir ayrımdır. Ne yukarıda bir cennet ne de aşağı da bir cehennem vardır; ikisi de buradadır. Bir an cennete , diğer an cehennemdesindir. Kişi kendi olumsuz tarafını da kavramalı ve o konuda rahatlayabilmelidir. O zaman bir gün şaşırarak göreceksin ki bu olumsuz taraf hayata tat, tuz katıyor. Bu gereksiz bir şey değil; hayata lezzet veriyor. Yoksa hayat son derece donuk ve tekdüze olurdu. Düşün ki kendini hep sadece daha mutlu ,daha mutlu , daha mutlu hissediyorsun…

Ne yapardın o zaman? 

O mutsuzluk anları hayata yeniden tat, tuz,arayış,macera katıyor. Yeniden iştah kazanıyorsun. Varlığınla bütüne sahip çıkmalısın. İyisiyle, kötüsüyle her yönünü kabullenmelisin kendinin. 

Herhangi bir şeyden kurtulmak söz konusu değil. Kimse asla hiçbir şeyden kurtulamıyor, kişi sadece yavaş yavaş her şeyi kabullenmeyi öğreniyor . 

İşte o zaman karanlıkla ışık arasında bir ahenk oluşmaya başlıyor ve bu çok güzel bir şey. Yaşam zıtlık sayesinde bir ahenge dönüşüyor. Bu yüzden, bu anları da yaşamaya çalış.

 Sorun çıkarma.” Ne yapsam da şu huzursuzluktan kurtulsam ?” diye düşünme. Huzursuzsan, huzursuz ol ! Mutsuzsan mutsuz ol ! Büyütme bunu Sadece mutsuz ol; zaten başka ne yapabilirsin ki? Bu tıpkı iklimlere benzer: yazın hava ısınır, bu konu da elinden ne gelebilir? Hava sıcakken ısın ve terle, soğuduğunda ise titre ve keyfine bak! Yavaş, yavaş zıt kutuplar arasındaki ilişkiyi görmeye başlayacaksın  Veee kutuplaşmayı anladığın gün müthiş bir anlayışa ermiş, büyük bir şey keşfetmiş olacaksın. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NE ARARSAN KENDİNDE ARA!

CÜMLE BİÇİMİNDEKİ DEYİMLER