Anubis'in pençesi:Deisy Abreu

 "Anubis'in Peçesi"



Çaba harcamadan spiritüel olabilirsiniz ama içsel yolda yürümeden, eski inançları bırakmadan, alışkanlıklarınızı değiştirmeden bilincinizi uyandıramazsınız.

Birçok ruhani insan kendilerine, hemcinslerine karşı sayısız "hata" yapmıştır.

Bilincin uyanışı zor bir yoldur, kendi içine bakmaya başladığınızda, bulduğunuz ilk şey, ilk katman karanlığınız, kendinizde sevmediğiniz, değiştirmeniz gereken, öğrenmeye geldiğiniz şeydir.

Bu ilk aşamaya METAFORİK OLARAK "Anubis'in Peçesi" denir.

Birçoğunun bu yolu terk etmesinin nedeni budur ve yalnızca varlıklarının gerçekten en derin kısmından gelen varlıkların uyanma iradesine sahip olması için konulan filtredir.

Yaratıcı olma yolunda hayalperest olma yoluna çıkarken, hayal kurmayı unutmalı ve bedeninizin, zihninizin ve bilincinizin kalıcı bir gözlemcisi olmalısınız.

Anubis'in perdesinde kendinizle savaşmak zorunda kalacaksınız, kötü alışkanlıklara, sizi çevreleyen varlıklara, kötü beslenmeye, kötü düşüncelere ve korkularınıza ve başkalarının korkularına karşı savaşacaksınız, kurban olmayı bırakmak zorunda kalacaksınız.

Tek yargıç ve öğretmen siz olacaksınız ve her gün bir sınav olacak, başarısız olacak ve bir kendini gözlemleme ustası olana kadar ertesi gün yeniden başlayacaksınız.

Bunu her aştığını söylediğinde, Anubis önüne bir ayna, bir karanlık, bir öğretmen koyacak, ışığı, sakinliği, öğretiyi bulabilirsen seni sınamak için bir ayartma yapacak, yoksa korku göstereceksin, suçluluk, öfke, bir kaçış, bir özür, bir sihirli formül, birinin seni kurtarmaya gelmesi, birinin kurbanına inanacaksın vb.

Her gece kalbini Anubis'in terazisine koyacaksın ve perdeyi geçip geçmeyeceğine kendin karar vereceksin.

Dışarıda farklı bir realite görmek istiyorsanız, kendinizi içeriden temizlemelisiniz.

Anubis perdesini bir kez aştığınızda, Anu sizi rüyalarınızda alacak ve tüm varlıklar size inisiye diyecek.


Deisy Abreu

Ceviri : Ilhami Dervisler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NE ARARSAN KENDİNDE ARA!

Divan Edebiyatı: Berceste Beyitler