UYANIŞ

Kıyam = ayaklanma
Kıyam et = ayağa kalk
Ruhların beden denen kafeste uyanmasıdır kıyamet, uyanıştır .
O halde kutsal metinlerdede bahsedildiği gibi her ruh uyanışı her beden kıyameti tadacaktır.
Uyanış ruhsal tekamül yolculuğunun son bulması , farkındalığın artması , 3.B dünya bilincinden 4 ve daha üstü dünya bilincine yükselme halidir.
Uyanış duygu ve düşüncelerin olgunlaşması , kişisel düşüncelerden arınıp sevgi aromalı birlik bilincine sahip duygu ve düşünceleri sahiplenme halidir.

Merak eden ve soranlar oluyor, nedir bu uyanış ?
Uyanış islamiyette batın, hıristiyanlıkta isevilik ve bütün dinlerin özündeki sevgi ve birlik halidir .
Dünya da pozitif duyguların sarıp sarmaladığı inanç temelli hakikat yoluna baş koyma halidir .
Hallac-ı Mansur , Hacı Bektaşi Veli , Mevlana , Yunus Emre, Pir Sultan Abdal gibi ulu erenlerin Aydınlanma yolculuğudur.
Bunu duyunca çok zor diyorlar , nesi zor sen yola baş koydun da yaradan önünü mü açmadı.
Ama öyle değil , zor geliyor sistemin sunduğu gerçeklik sanılan illüzyon yaşamdan ayrılmak , zor olan mevcut konforlarından kopmak , zor olan cehalet cennetinden vazgeçmek .

Bir bebek düşünün , ilk farkındalığı çevresinde olan varlıklar ve ailesidir. Onlar hareket ettikçe oda hareket etmek istiyor. Çevresindeki insanların ona karşı sevgisini görüyor ve hissediyor o da karşılık veriyor ayaklarını kollarını gözlerini gülüşünü kullanıyor kendini ifade etmek için ( bu hal aynı zamanda Tanrı ile arasındaki bağın ilk farkındalığına benzer insanın ) sonra onların yürüyüşünü farkeder ve kendiside yürümek ister , bunun için mücadeleye başlar , emeklemeye yerinde sürünmeye başlar karınca misali , vazgeçmez mücadeleden ulaşacaktır o menzile sonra dizlerinin üstünde, sonra ilk adım ve bu süreç içerisinde koruyucu meleği hep yanındadır , Annedir bazen , bazende baba ya da kardeştir.
Ve artık yürümeye başlamıştır . İşte uyanış Bir bebeğin yürüme yolculuğudur . Ona bu inancı aşılayan sevgidir. Ve hiç vazgeçmez bu yolculuktan başarana kadar ümitle mücadele eder.
Şimdi koca koca insanlar bir düşünün sizi korkutan nedir , bir bebek kadar olamadınız mi?

(Alıntı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NE ARARSAN KENDİNDE ARA!

Divan Edebiyatı: Berceste Beyitler