Eski Mısır Uygarlığının Gizemleri:Piramitler

 



 1 - Piramitten bir taş 2 ila 15 ton ağırlığındadır.


 2- Piramidin içindeki taş sayısı yaklaşık 3 milyondur.


 3- Kral Dairesi'nin çatısındaki granit taşın ağırlığı 70 tondur! (Muazzam boyutuna rağmen firavunların onu nasıl yaptırdığını kimse bilmiyor.)


 4 - Piramidin yüksekliği 149,4 metre, Dünya ile Güneş arasındaki mesafe 149,4 milyon kilometredir (firavunların gizemli sırlarından biri).


 5- Piramidin giriş koridoru Kuzey Kutbu yıldızını, iç koridor ise Sirius yıldızını işaret ediyor.


 6- Piramidal hazneye bir parça et koyarsanız sıvılardan kurur fakat çürümez (sır belirsizdir).


 7 - Piramidin çevresinin piramidin yüksekliğine bölümü 3.14'e eşittir. Bu sayı matematikte alışılmadık bir sayı olarak kabul edilir, matematiksel sabit (i) olarak adlandırılır ve matematik ve fizikte yaygın olarak kullanılır.


 8- Piramidin üzeri radyoaktif bir madde ile kaplandığı için geceleri aydınlanıyordu 


 9 - Üç piramidin konumu, güçlülerin kuşağı olarak adlandırılan gökyüzündeki üç yıldıza eşdeğerdir.


 10 - Yılda bir gün güneş ışınları Firavun'un doğum günü olan Büyük Piramit'e sızar.


 11 - Piramit odacıklarının içindeki firavun hançerleri, üzerlerinde binlerce yıl geçmesine rağmen paslanmamakta ve deforme olmamakta (sır, bilim adamları tarafından bugüne kadar bilinmemektedir).

12 - Piramidin bazı odalarında cihazlar çalışmayı durduruyor ve sinyalleri kesiliyor ve nedeni bilinmiyor.


 13 - Piramitlerin yeri, Atlantik Okyanusu'ndaki Bermuda Şeytan Üçgeni ile Pasifik Okyanusu'ndaki Formosan Üçgeni'ni birbirine bağlayan aynı hat üzerinde yer almaktadır. Her iki üçgen de gemi ve uçakların kaybolması ve pusulanın kırılması gibi garip şeyler içeriyor.


 14 - Büyük Piramidin içinde ikisi yer üstü diğeri yer altı olmak üzere 3 oda vardır ve bu piramidi yapan dahi mühendis Mirabeau'dur. İnşası 20 yıl sürdü ve yaklaşık 100.000 işçi çalıştı 


 15. Piramidin tabanının dört köşesi, bilim adamlarının 20. yüzyılda hesaplarını ayarlamalarını sağlayan şaşırtıcı bir kesinlikle Dünya'nın orijinal yönlerine işaret ediyor.


 16 - Piramidin merkezinden geçen yörünge, kıtaları ve okyanusları tamamen aynı büyüklükte iki yarıya böler.


Alıntıdır..


 17 - Sıcak jiletler piramidin içinde birkaç gün kalırsa kılıç gibi keskinleşir (nedeni kafa karıştırıcı ve anlaşılmazdır).


 18 - Bilim adamları, firavunların kalıntılarına ve sırlarına dair bugüne kadar keşfedilenlerin, uçsuz bucaksız bir okyanusta bir damla olduğunu söylüyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NE ARARSAN KENDİNDE ARA!

Divan Edebiyatı: Berceste Beyitler